Jdi na obsah Jdi na menu
 


NVP Klatovy 13. 6. 2009

13. 6. 2009

Perfektně zorganizovaná národka v Klatovech připadla na úžasný horký sobotní den. Ve všech třídách byli u výmaráků max. tři jedinci, pouze v té naší (feny, třída mladých) nás bylo celkem deset :D. Těšila jsem se na "lidi z branže" a taky konečně na pořádnou konkurenci. 

Vyráželi jsme z Brna ještě za tmy ve tři hodiny ráno ve firemní oktávce a pětihodinová cesta byla plná bloudění, otáček a nervů, ale stálo to za to! Užívali jsme si parádního sluníčka, fajn lidí, krásy psů a rozmanitosti zboží na mnoha a mnoha stáncích (málem jsem tam zas nechala majlant, to je hrůza!).

Rozhodčí vypadal docela přísně, až jsme z něj měli strach a já byla čím dál nervóznější. Díky tomu, že nás do kruhu nakonec napochodovalo všech osm, co dorazilo na výstavu, nechal nás běhat kolečka jak nadmutý kozy asi pět minut, až jsem si málem uhnala infarkt a Emka z toho měla hroznou bžundu :). Ale tu jsem posléze taky málem zaškrtila vodítkem, protože celou tu čtvrhodinu co jsme tam strávily permanentně a  zarputile kníkala po páníkovi, jakoby ho neviděla od rána do večera. Opravdu jsem zvažovala, zda riskovat vyloučení a skočit na tu uřvanou hysterku, nebo se nad to povznést, což se mi dařilo čím dál míň.

Rozhodčí si vychvaloval, že tak vyrovnanou skupinu co se týče exteriéru snad ještě neviděl a že jsme nebezpečná banda, která by se rozhodně neměla vystavovat pohromadě (to by se mu tak líbilo!). Ale i tak jsme z konkurence vyšly s krásným výsledkem, na který jsme pyšní a nechali si ho zapsat.

Rozhodčí: Václav Koldinský

Posudek: Výška 62 cm, skus nůžkový úplný, oko jantarové, typická fenčí hlava, suchý krk dobře nasazený, výrazný kohoutek, pevný hřbet, dobrá záď, správná spodní linie, zaúhlení hrudních i pánevních končetin korektní, osrstění standardní, tlapa uzavřená.

Hodnocení: Výborný/Excellent 4

Fotogalerie: bude dodána co nevidět :)

Výsledky: http://www.cmku.cz/index2.php?stranka=vystavy&akce=detail&id=468