Jdi na obsah Jdi na menu
 


Intercanis Brno 27. 6. 2009

27. 6. 2009

Na jednom z největších psích svátků v Brně jsme samozřejmě nemohly chybět, a tak jsme se v sobotu brzy ráno vypravily s Emkou na brněnské výstaviště, kam zanedlouho dorazil i pánik. Hnedle jak jsme absolvovaly přejímku v kruhu 28, dozvěděly jsme se, že výmaráci krátkosrstí jsou jako obvykle až poslední na řadě a fenky jako úplně. Takže jsme rozbily ležení a vrhly se na zhruba pětihodinové čekání, které jsem si samozřejmě občas zpestřila procházkou po pavilonech, kde toho bylo opravdu hodně ke koukání a samozřejmě taky nakupováním. A že bylo z čeho vybírat, protože stánků se na chodnících tísnila dloooouhá řada.

Potkaly jsme spoustu známých starých i nových a celkově vládla atmosféra spíš přátelského setkání u grilu, než rivality na výstavě. Ještě před vstupem do kruhu jsem dostala pár užitečných rad od zkušené handlerky Báry, které ještě jednou moc děkuju (jsi zlatá!). Rozhodčí bral posuzování velice zodpovědně a byl skutečně naprosto objektivní, tak jak mi tvrdili zkušení výstavní harcovníci.

Emka to jako ostatně vždy brala s ledovým klidem a pětihodinové čekání se na ní podepsalo výraznou znuděností, která se nemálo předvedla v pohybu. Výstavní chůzi nemáme patřičně natrénovanou, což se samozřejmě projevilo, takže mám závatek cvičit cvičit a cvičit, Emce hlavu zvedat, nožičky natahovat a celkovou eleganci navodit. Tak jako když špízuje někde nějakou zvěř :D.

S výsledkem jsme všichni naprosto spokojení a posudek je taktéž krásný. Konkurence ostatních 4 výmarů byla opět více než slušná a konec čekání byl odměnou sám o sobě :D. Děkujeme všem moc a moc za obrovskou podporu, které se nám dostalo, vítězům posíláme gratulace a poražených nebylo :).

Rozhodčí: Luděk Müller

Posudek: Ušlechtilá fena, středně silné kostry, typické hlavy, mírně volnější lalok krku, dlouhý korektní hřbet, dobrá záď. Fena lépe se prezentující v postoji jak v pohybu. Ostatní proporce bez výraznějších chyb.

Hodnocení: Výborný/Excellent 3

Fotogalerie: bude dodána co nevidět :)

Výsledky: http://www.intercanis.cz/

Obrazek