Jdi na obsah Jdi na menu
 


vločková picenzna Emma ;)

14. 12. 2009

Podzimní dny byly nabité akcemi větší i menší důležitosti, takže to vezmu jenom tak fofrem, abych si mohla zase zalézt do pelíšku, ve kterém trávím mnoho času z těchto mrazivých dní. Informace proto budou stručné a kusé :).

V půlce listopadu (14.) jsme byly pozvány paniččiným dědečkomyslivcem na opravdickej hon na drobnou, kterého jsme se oproti původnímu očekávání právoplatně zúčastnily. Celou dobu jsme doprovázely skupinu střelců, takže jsem se stihla brzo otrkat a hezky nosit . Celý den vládlo báječné počasí, myslivci o nás pečovali jako správní gentlemani a na závěr jsme si nacpaly pupíky na myslivecké hostině, takže jsme mohly být naprosto spokojené a brzy po hostině se odkutálet z Vysočiny domů. 

Obrazek

Následující úterý bylo dnem svátečním (protože 17. listopad), a tak jsme se s bandou čupr kamarádů vypravily na supr čupr výlet. Super náladu během výšlapu na kuřimskou Ovčárnu, kterýžto pak nabral kol vůkol směr pizzerie udržovali Airinkovci, SidikoNatynkovci, Cherrynkovci a taky samozřejmě moje rozmilá Sinďulí ♥. Páníci si nacpali pupíky, my psiska se řádně vyblbla a počasí si taky dalo říct, takže můžeme celou tu piškuntálii právoplatně prohlásit za nadmíru vydařenou a úspěšnou. Díky moc všem za rozmilou a veselou společnost!!

 

V pátek se nám naskytla příležitost pokochat se malým Obísátkovic dárečkem. Ve skutečnosti i díky Obíkovic zranění jsme si ho mohly s Velů a Sin vychutnat mnohem více, než jsme si dokázaly byť jen představit :). Ale všecko dobře dopadlo, Obova tlapka ošetřena a pomazána, dítě zdárně předáno a my, coby vzorné a pečující tetky si mohly oddychnout, že jsme ve zdraví a bez úhony přežily ... :).

 

V sobotu jednadvacátého jsme byly pozvány Lokyškovic Peťou na hon do bažantnice v Rajhradě, kam byla pozvána i Monča s Ený. Počasí sice nevěstilo vůbec nic pěkného - byla mlha a strašné mokro, ale celou dobu jsme si s holkama užívaly super přátelské atmosféry, vynikající gulášové svačinky a taky všeobecně vládnoucího loveckého zápalu a nadšení. Já se musela zase chvilinku otrkávat, ale pak už jsem nadšeně nosila bažanty jednoho za druhým a začalo mě to šíííííleně bavit . Úspěšně jsme s Ený několikrát dohledaly a i živé bažanty bezchybně odevzdávaly. Celkem se střelilo něco přes 600 bažantů a my se při výřadu mohly náležitě pokochat dobře odvedenou prací. Když jsme každá dostaly domů po páru bažantů, byla spokojenost všech maximální, takže domů jsme po více než pěti hodinách dorazily úúúplně mrtvé, ale navýsost spokojené...

Obrazek

 ©2009 Petra Janíková (http://www.locozpufihoparku.estranky.cz)
 

Poslední listopadovou neděli jsme na milé pozvání Barunky, Alexe a Pínoše vyrazily směr Bunč, kde naším cílem byla Rozhledna Brdo v přenádherné přírodě pohoří Chřiby. Výletu se účastnila spousta starých známých i nových kamarádů - konečně jsem měla příležitost seznámit se s mladinkou a šikovnou výmařicí Brook, tak už vím, že je to stejná čiperka a srandistka jako já a náramně jsme si padly do oka :). Taky jsme se seznámily s Molly a Ený a se spoustou jiných fajn psisek a páníků. Panička samozřejmě neodolala, aby se nepokochala překrásným výhledem z rozhledny, a hnedle jak slezla, musela se na zahřátí nalít svařáčkem, protože tam prý mocka fúkalo i přes okýnka. Ale to známe, tydlencty výmluvy :). Abych se jenom tak neflákala, zkusila se mnou teta Bára výstavní postoj, aby jukla jak nám to na únorovém DuoCacibu spolu půjde. Jak nám to šlo, i na výbornou atmosféru můžete juknout na Bářiných fotkách.

Obrazek

  ©2009 Barča Zdráhalová (http://www.alexapepee.cz)

Kromě jiných víkendových aktivit jsme byly přihlášené na několikeré coursingy, které se ale musely bohužel kvůli podmáčené dráze vždy zrušit (mrzuté, ale zdraví psíčků především, to je jasná věc!). A tak jsme si s Ali pokaždé udělaly svůj vlastní  ranní minicoursing na Medláneckém letišti. Toto však zůstane navždy nezdokumentováno a nedoloženo, protože za a) bylo brzy ráno, buďme rády, že se paničky vybatolily z brlohů, natož aby tahaly něco tak bezpředmětného jako aparáty, none?  a za b) byla poránu tak veliká zima, že paninky zakutlané ve vrstvách bund vystrčily sotva nosíky, natož i něco (cokoli) jiného!!! Ale my je máme přes to všecko rády, protože nám to náramně běhalo i bez dokumentace.

Je-li řeč o Medláneckém venčování, nesmím opomenout ani legendární "lehoulinký výletík"  po krásách Brna (místy zdaleka ne nepodobný horolezeckému závodu), který panička i teta Velů (toho času po nějakém vydařeném dýchánku) vydejchávaly ještě dobré dva dny, zatímco Gába, Eli a Mikee z nich měli náramnou bžundu. Nezapomenutelné a rovněž neodpustitelné!! Proto si tento vroubek znamenáme a při nejbližší příležitosti náležitě připomeneme!! :) Abychom ale nebyly za úplné škarohlídy, přidáváme s paničkou mou fotku z rozhledny na Ovčárně, pořízené při příležitosti slunečné a velmi milé návštěvy Kristy, Gáby a Mikéska v Kuřimi :). 

Obrazek

Když už jsme u těch výletů, nemůžu samozřejmě nezmínit též vypečenou akci mikulášského víkendu, který byl naplánován na Bystrcké přehradě, opět za plné účasti - SidkoNatynkových, Airových, Sinduščiných a nás :). Vypráskané a veselé to bylo velice, mužská část osazenstva se za pobaveného povzbuzování části dámské začala pouštět do větších akcí, ale Chocholoušek někde meškal. Tak jsme na jeho počest aspoň zas zapluli do hospody na super dlabanec a připít na zdraví kofolou (pardon, ZONKOU) :). Díky moc za pozvání na takovou taškařici a jenom houšť, protože to bylo prííma rýýýma ;).

 

Obrazek

V neposlední řadě uplynulých událostí posledních dní jsme se s Emkou za doprovodu Honzíka se Safí vypravily rozdávat radost a smích do Speciální mateřské školky pro nevidomé a slabozraké děti na Kamenomlýnské. Protože už jsem velká a zodpovědná holka, chovala jsem se podle toho a panička na mě mohla být právem hrdá, protože polohování jsem zvládla parádně a celkově jsem byla moc a moc hodná a svou první canisterapii zvládla na jedničku s hvězdičkou! Taky aby ne, když tam na mě byli všichni hrozně hodní, pořád mě hladili a cpali dobrůtkama - to by bylo aby to nebylo, žejo ;). Z terapie máme zatím jenom pár snímečků, protože na focení nebyl moc čas, tak se můžete pokochat aspoň tím, jak nám to se Safí náramně slušelo mezi těma všema hračkama

Obrazek

Tak, to by bylo pro dnešek všecko, určitě jsme na spoustu akcí a výprav zapomněly, ale to jistě omluvíte, bo kdo si to má šecko pamatovat, žejo . Mějte se krásně a psíčkově, přejeme krásnou a příjemně mrazivou zimu, úsměv na rtech a překrásné odpočinkové svátkování! ňuf!