Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svod a jiné radosti

7. 4. 2009

Váha: v téhle oblasti stáááále nic nového (hlídám si siluetu )

Nová umění: na povel vlevo k noze už umím krásně couvat. Musela jsem se totiž přeučit to paničky obíhání, protože nás to na kvičáku naučili špatně.

Ničitelovo skóre: cvičně jeden takovej nedůležitej plyšovej méďa

Pocity: vydováděné

Tak jsem vám byla na tom svádění. S paničkou jsme se začaly navzájem křísit kolem šesté ráno (ostatně stejně jako vždy), vyzvedly po cestě páníka a šici v kopě vyrazili směr dostihová dráha Dvorska. Já se hrozně těšila, protože jsem slyšela, že tam bude spousta nových kamarádů, k tomu nám náramně přálo počasí, a tak jsem celou cestu kníkala, zpívala a pištěla. Páníky moje kratochvíle nevimproč moc nebavila.

Na místě byla vážně spousta prima psisek - zrzoušci, flekoušci i šedivánci a tak jsem všechny očichávala, některým příložitostně i packu podala a s mnoha jsem si aspoň chvilku pohrála :). Poté co páníci vyplnili jakási lejstra a dali si kofolu, byl nástup a já se postavila do řady mezi ostatní psíčky a začala se tvářit náramně důležitě. Vždyť to je něco hrozně významného a pro nás lovecká stvoření je to něco jako svaté přijímání! :)

Po nástupu se u všech stolečků co tam byly vytvořily obrovské fronty, které nás většinou moc neba, tak jsme se šli s páníky maličko projít a potkaly príma partu výmaráků, co nám čekání parádně zkrátili a pak už se šlo na věc. Byly jsme s paničkou trošku nervózní, ale mě toho na rozdíl od ní zbavilo vyválení se v prachu s jedním labradořím štěniskem, takže jsem nebyla zrovna reprezentativní, zato v pohodě. A to se taky počítá, ne?

Pan rozhodčí vypadal docela přísně, ale hned na úvod mi řekl, že jsem krásná a že takhle má výmarská fenka vypadat (co jinýho taky jsem, že?). Taky povídal něco o ušlechtilosti a pak mě něco zastudilo za krkem (později jsem zjistila, že mě měřili jak moc velkej jsem kusanec). Páníci byli strašně rádi a dmuli se pýchou a já se celá šťastná mohla předvést v celé své velké šedivosti. Mým hodnocením se můžete pokochat též:

Typ: typický
Zbarvení: jednobarevný
Síla kostry: silná
Chrup: úplný
Skus: nůžkový
Kvalita srsti: standardní
Povaha: klidná
Výška: 63 cm
Barva oka: světlá
Ucho: normální
Čenich: normální
Rozhodčí: Rábl Jiří, Českomoravská myslivecká jednota, Okresní myslivecký spolek Brno-město

Po posouzení a dalších kofolách jsme s páníky vyrazili na prochajdu na pole za letištěm v Tuřanech prohnat místní zajochy, a že jich tam bylo! Asi po hodince mě zase naložili a jelo se domů, kde jsem se ještě preventivně vypleskla pod okno na sluníčko a užívala polední spánek.

Fotodokumentaci celé té peripetie naleznete zde a nebo taky zde.

Musela jsem se totiž připravit na slibované setkání Tatranek, čili účastníků lavinového výcviku v Tatrách. Přirozeně jsem se těšila nejvíc na Flipína a samozřejmě ne marně, protože jsem s ním užila spoustu bžundy :). V sobotu i neděli se chodilo na procházky, páníci papali, promítali fotky, povídali si, sluníčko svítilo a pohoda vládla. Uplynulý víkend tedy hodnotím jako plnohodnotně úspěšný a příjemný.
Naše fotky ze srazu Tatranek naleznete hír, Eviččiny fotky pro změnu hír.

Na závěr neodolám, abych nepřiložila nějaké MMSky z mých a páníkových celodopoledních venčení, které posíláme paničce do práce, aby se o nás nebála :).

ObrazekObrazek

 

 

 

 

Tak tady jsme s páníkem na kafi.

 

 

 

 

 

 

 

Tady jsem vyfocená s Chesulkou, mou novou kamarádkou.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

A tady jsem prostě vyfocená jenom tak. Ležérně.