Jdi na obsah Jdi na menu
 


střípky z víkendu

21. 6. 2010

V sobotu brzy ráno jsme se nalodily do našeho samohybu a vyrazily za Airovou, která nás naložila do svýho sršáňa a vyrazily jsme za Lokyšovou, kde jsme se nalodily už definitivně spolu s Locem, Rózou a Airou a vyrazily směr Třebíč na přípravu na lesky pod záštitou KCHVO. Zde jsme po dlouhé době potkaly Emulínovy rodiče, chovatele a známé a měly příležitost poprvé zamakat na přípravě na LZ. První byla na řadě ohrádka s liškou, tu jsme si jenom tak zběžně vyzkoušely, protože Emčuš ještě s Bystrouškou není moc velká kamarádka a šly pak do lesa na dohledávky zajíce a bažanta. Při těch jsem Emulínu málem zaškrtila, protože asi zrovna zachytila nějaké erupce na Slunci, ucítila magnetický pole nebo co, každopádně tvářila se, že bažanta nikdá nikdá neviděla a vůbec neví co jako s nim počít. Takže tuhle disciplínu jsme teda vymňoukly. Po dohledávkách následovala šoulačka, tam z mýho pejska byl už zas můj malej pracovitej koblížek, takže dlouhodobé odložení, tiché povely i střelbu zvládla bravurně.

Obrazek

 ©2010 Gabriela Nárožná (http://www.arkazhanacova.wz.cz)

Po úspěšné šoulačce jsme šly ke druhé skupině na vlečky. Vlečky jsou Emčinou silnou stránkou, takže disciplína opět bez chybičky. Po sváče jsme s holkama vyrazily na barvy a šly jsme hnedle po Aiře nejdřív kančí a hnedle potom delší srnčí barvu. Emušína obě dvě  vypracovala krásně a na rozdíl od loňska na šňůře vůbec netahala a byla krásně ovladatelná. Naznačila lože a hurá dál! Vedla jsem ji vždy jako vodiče, na konci důkladně ověřila deky, zaštěkala a radosti bylo jak na Starým Bělidle . Po barvách už jsme měly v podstatě splníno, takže jsme okoštovaly výborný buchty od paní chovatelky, poňuchmaly mamu aj tatu a vyrazily zas v jednom chumlu směr Brno.

Fotky z přípravy jsou k mání na FB u Lokyšové a Airinkové (Emínovic nefotily, bo měly pochopitelně moc a moc práce :) ) a tímto jim za ně nastotisíckrát děkujeme. A jak to Emkulínovi slušelo na výcviku s jejími rodiči, můžete kuknout hnedle tuná:

Obrazek

©2010 Petra Janíková (http://www.locozpufihoparku.estranky.cz)

 

Po cestě jsme se ještě zastavily u Locových čerstvých miminek a dobrou půlhodinu jenom ňufaly a mazlily ty malý zrzavý klubíčka. Spoustu fotek těch rozkošných malých kudlibabek je k vidění u hrdé psí babičky :).

V Brně jsme se zas překulily do Airinkovic kárky a odporoučely si to směr Luleč, kde na nás čekala velkolepá a nejkulaťoulinkatější oslava Natynkosidíkovic taty. Je úplně zbytečné plýtvat slovy, protože kdo nebyl, nepochopí.. Řeknu snad jen tolik, že jsme si užily do syta masiska a hermíků z grilu, chatky byly prostě kouzelný a ..  zelená je mocná čarodějka . Pár fotek od Maestra Nováka je k vidění na jeho Rajčeti. Zapit byl řádně, kluk jeden vykutálená, takže se o něho minimálně dalších třicet let rozhodně není třeba obávat. My dospávaly víkend ještě zbytek neděle a skoro celý pondělí, takže tímto se s váma srdečně loučíme a jdeme si dát ještě dvacet. Nebo třicet .

Obrazek

 ©2010 Gabriela Nárožná (http://www.arkazhanacova.wz.cz)