Jdi na obsah Jdi na menu
 


sněhové radovánky

28. 1. 2010

Obrazek

 

Váha: schována hluboko pod postel ještě před Vánoci :) 

Ničitelovo skóre: dvoje paniččiny papučky, jedny ponožky, plyšová kytara a nespočet papírů

Nová umění: vyhazování piškotků ze špičky nosu, jejich následné chycení v letu a okamžitá konzumace :)

Pocity: radostně skákavé :)

První záležitost, o které se prostě musím zmínit, je ještě předvánoční převeselá a moc příjemná výprava se Sindynkovic z Kuřimi do Řečkovic, ze které jsme měly všechny čtyři holky majolky svorně obroušený ťapinky až po kolena. Mrazivé počasí nám náramně přálo, takže jsme si se Sinďulí mohly nerušeně prošmejdit co se dalo a paninky pořád brebentit . Protože jsme byly na konci cesty řádně unavené a taky proto, že už se začalo pomalu šeřit, jsme se na cestu zpátky vypravily vlakem, abychom co nejdřív mohly odpadnout a nabírat síly pro změnu na příchod Ježíška .

Obrazek

V páteční podvečer patnáctého ledna jsme se na pozvání naší Lokyškovic Petry vypravily ku Pelhřimovu na tolik očekávané setkání ohařů i nehohařů do Hánova mlýna. Komediální ražení přetrvávalo od samého začátku až do nedělního příjezdu a musím říct, že jsem si celou tu skopičinu přenáramně užila - spousta prima psisek, vyjímečně dovolené spaní v posteli, spousta sněhu a všudypřítomná vůně bažanta - co víc si můžu přát? 

V pátek jsme se tedy nalodily do korábu Natynkovic, co nás obětavě přijeli vyzvednout spolu s nákupem z Globusu po cestě :), aby nás v Bystrci pro změnu naložili Airinkovi, se kterými jsme následně příjemně strávily zbývajících 129 kilometrů téměř bez bloudění :D. V mlýně jsme se halasně přivítaly se všemi přítomnými (zejména s Peťkou, která má novou imidž, čímžpádem je z ní kotě na entou ) a já se jala kontrolovat celou tu smečku štěňátek z Elevenu, z jejichž kouzla jsem se vzpamatovávala vlastně celý náš pobyt :). Nevím čeho si páteční i sobotní večer užívali páníci, kteří se pořád chechtali nahóře v hlavní "noře", já si užívala obrovitánské postele, kterou jsem měla skoro celou noc sama pro sebe, protože panička chodila spávat až na sklonku noci (asi proto, že chtěla, aby si toho pohodlíčka užívala co nejvíc :) ).

Sobotu jsme téměř celou strávili v obrovských závějích, kterými se celá ta naše lidská smečka snažila (co nejvíc elegantně) dostat do nejbližší knajpy na dlabanec (resp. na šestsetsedmičku a čtyřistapadesátdvojku ), takže my psiska jsme měli spoustu času si pořádně užít prašanu, který někdy psovi sahal až po uši! Čas se samo našel i na cvičeníčko, takže jsem mohla předvést, jak si dobře pamatuju jak má vypadat ztracená i aport a taky jsem to všem náležitě předvedla. Kterak mi to na procházce slušelo společně s Airinkou, Sidíkem, Natynkou a páníky se můžete juknout tady:

Obrazek

Neděli jsme trávili už jenom poklidným venčením a páníci balením. Těsně před odjezdem jsem ještě jenom tak mimochodem předvedla té bandě štěňat jak má vypadat správné vystavování a postupování, takže už jsem pak mohla jenom frajersky naskočit do auta a nechat se vézt jako picenzna rovnou domů .

Děkujeme moc a moc všem přítomným protože, protože... bylo to famózní, slovy nepopsatelné a úžasné a epesní na nejvyšší míru! Těšíme se a žhavíme i s psíma dečkama na jarní opáčko a všemi svými silami se nyní vrháme na výcvik pro následující sezónu. Takže závěr? Takže závěr: když pít, tak na Jarku, případně na Peťu (zalívej tu růžičku, nebo k příštím narozeninám dostaneš sušenou a vymalovaný! :) ) a taky že jedna z mála věcí, na které má význam se těšit, je suché jaro - to nám budiž vírou, ctností i ponaučením .

A co je jinak u nás všecko nového? Vrhly jsme se po Novém roce zase na lovečinu, takže pilně cvičíme, makáme, neflákáme se. Každou neděli dřeme společně s mou milovanou Garnettkou jako koně u Peti a pilujeme aporty, pohozený i poslouchání a všelijaký takový věci. Po cviku většinou následuje čupr venčání v Medlánkách - onehdy jsem si třeba prohnala šunky s Natynkovic, Gární a kupou mě neznámých psisek, včera před cvikem se Sindy, Roxy, Borinkou a Kes.. No prostě pořád se u nás něco děje, počasí je super, tak se toho snažíme maximálně využívat a co nejvíc času trávit venku, stavět huhuáky a nořit se do závějí .

Obrazek

vna  a