Jdi na obsah Jdi na menu
 


o slovo se hlásí panička

26. 5. 2009

Váha: bude aktualizována co nevidět, neboť jsme se veterině zaplaťpánbu úspěšně vyhýbaly

Nová umění: Emínek už krásně reaguje na povely píšťalkou, po pár dnech pochopila daun na dálku, upevňuje si vystavení a když jde o hračky, tak bezproblémově aportuje :)

Ničitelovo skóre: od rozkousaných dárků k svátku zatím (kupodivu) nic (!!!!!!)

Pocity: (snad) pohodové :)

Tak se vám dneska místo Emičky ozývám já. Ona si totiž lebedí doma při vaření s páníkem a já se "dřu" v práci . Totiž abyste rozuměli, přestěhovali jsme se do vlastního nového bytečku, kde není doposud zaveden internet (ne, není to pravěká jeskyně, místa bez internetu ještě stále existují!), a tak Emkín ač plný dojmů se vám s nimi nemůže svěřit. Nese to těžce, věřte.

Obrazek

Zážitky posledních dní jsou tedy nesourodou směskou skupinových venčení, loveckých výcviků, prolízání všech možných nábytkářských kšeftů, intenzivních příprav na sobotní ZOPky a coursingových tréninků. Ty jsou taky u nás asi největší novinkou. A možná taky tou nejlepší, protože Emouš ke střapci zahořel pravou ohaří láskou - vášnivou, fanatickou a intenzivní až k zadávení . Hnedle od prvního běhu si také razí svůj originální styl, jenž se vyznačuje vzteklým štěkotem a sípáním při nečekaném zabočení střapce a divokým tryskoletem nehledícím na nožičky, sparingpartnera, ba ani na fyzikální zákony. Řeknu vám, při pohledu na tu šedivou čáru dusající po trati mi srdce plesá, protože není krásnějšího pocitu než nemuset dělat zhola nic a vidět toho neúnavného krakena makat na maximum .

Na první trénink jsme se vypravili do Blanska v doprovodu Verunky se Sindy a Andrejky s Míou a nakonec z toho bylo parádní odpoledne, a to nejen díky koupání psisek v řece a procházce s páníkem po okolí :). Emka hnedle od začátku toužila zjistit kam ten střapec pořád tak spěchá a šlo jí to tak krásně, že hnedle druhý a třetí běh si střihla se Sindouškem. Ukázalo se, že zaujetí je naprosto maximální, protože Ema při běhu na Sindy úplně zapomněla a v zatáčce ji málem převálcovala (promiň zrzečko, ona to tak nemyslela!). Fotky jsou k nalezení (kde jinde než) u tety André, jíž zároveň děkujeme za vytrvalou a nadstandardní fotodokumentaci .

Obrazek 

Druhý coursingový trénink proběhl v sobotu 23. 5. pod záštitou Českého psa v Radslavicích, kam jsme se vypravili v doprovodu boxeřice Easy a její paničky Zdeny. Počasí už od rána věstilo pohodový a teplý den a když se do toho přidalo stádo přátelských psů, byla Emka v sedmým nebi :). Dráha byla postavená mezi překážkami parkuru a měla bezmála 700 metrů. První dva běhy jsme absolvovaly s výmarákem Brunem a třetí s Easulkou, ta to měla vykoumaný! Hned od začátku se vydala úplně jiným směrem a celý si to tak zkombinovala, že byla nakonec u střapce dřív a vůbec se nenadřela!! Emce to nad takovou fintu FŇ v hlavičce pěkně šrotovalo, jak je to vůbec možný a obávám se, že příště bude taky něco takovýho zkoušet. Uvidíme. Fotky jsou k nalezení na stránkách naší milé placatěnky.

Obrazek 

Fotky z jednoho kuřimského venčení jsou k nalezení v Andrejčině galerii. Spoléháme prozatím na ostatní fotografy, protože skrzevá peripetie s internetem se nám ani trochu nechce tuny fotek jenom syslit v počítači.

A co chystáme dál? V sobotu se konají s hrůzou očekávané ZOPky. V neděli se vypravíme na dostihovou dráhu do Dvorske na coursingový trénink pokročilých, po kterém máme naplánované (snad už i první regulérní Emčino) koupání v lomu a celý den budeme oslavovat páníkovy a Emiččiny narozeniny . Příští víkend je Emčoušek objednaná na rentgen kyčelních kloubů kvůli (dej pánbu ať nulkové) diagnostice DKK. Tak nám držte pěstičky a mějte se fanfárově!