Jdi na obsah Jdi na menu
 


O práci, střepech a větrné hůrce

10. 4. 2011

Chystaly jsme se zrovna na náš první coursingový závod prohnat Medláneckého sysla, ale Emínek stejně ještě dohárával a tréninku letos taky mocka nebylo, takže nás to upřímně ani trochu nemrzelo. Nejdůležitější pro nás je, aby byla Emílie za všech okolností OK. 

Následující, tedy tento víkend jsme přijaly pozvání na intenzivní výcvikovou přípravu na letošní sezonu od Peťky a ve čtvrtek odpo si sbalily našich pár švestek a vyrazily směr Bobrová - Radešínská Svratka - chata Horka. A horko tam teda fakt nebylo, bo to byl pěknej fičák, že nás to místy i pěkně poponeslo! Přesto se parádně vydařilo nejen počasí (svítíčko slunilo ze všech sil), ale i celá společnost, večerní soud nás provinilců a v neposlední řadě samo i výcvik. Emčulka se (až na drobné a zanedbatelné výjimečky) předvedla v tom nejlepším světle, tahala lišku jako starej zálesák, stejně tak i samo bažanta a zajocha, krásně vystavila a postoupila na křepelkách, poctivě vypracovala všechny barvy. Klidy na stanovišti byly po loňské honební sezóně úplná malina, stejně tak i šoulačka, za kterou jsme sklidily pochvalu. Zkusily jsme i zjemna kouknout na práci oznamovače a svorně si myslíme, že to jako půjde . Za plné tři dny výcviku se mi jasně potvrdily Emčiny silné stránky (vlečky, aporty teplé zvěře, vystavování, poslušnost, barvy) i věci na kterých musíme zapracovat, než se zkusíme přihlásit na vodu a následně na všestranky. Takže náplň další sezony je jasná :). Fotky z našeho výcvikování dodáme co nevidět se svolením spolucvičících fotografů.

216337_10150162304983104_583533103_6717903_5500818_n.jpg

©2011 Darja Musilová (gordonka.webgarden.cz)

Na konec musím poděkovat Peťce za pozvání, moc a moc taky našim veterinářům Darje a Zbyškovi z cimry, co se láskyplně o Pajdu Majera starali, Zuzce za super vedení a rady při výcviku a vůbec všem za milou společnost. Bylo to prímarýma primabalerína, moc jsme si to obě užily - rády, že nás ten vítr nevodnes, a těšíme se na všecky snad brzo zas příště!!

listice.jpg

©2011 Darja Musilová (gordonka.webgarden.cz)