Jdi na obsah Jdi na menu
 


kterak jsem babího léta užívala

1. 10. 2009

Ano ano, po letech opět nastal čas se vám svěřit s tím vším, co všechno je u nás doma nového, co všechno jsem vyváděla, prožila a užila. Nejdřív ale stručný přehled mých úspěchů:

Váha: už jsem skoro úúúplně dokonalá a krásná atletka ;)

Ničitelovo skóre: paniččinu gumovou čelenku i papučky jsem zpracovala domrtě, neboli nacimprcampr

Nová umění: prohánění srneček a zajíčků (díky Sinduško :) )

Pocity: podzimně-melancholické

Obrazek

©2009 Andrea Jančarová (http://www.andreajancarova.estranky.cz)

Září pro mě nezačalo teda zrovna příjemně, protože mě panička odtáhla k panu doktorovi Stříbrnému větrovi na štípanec. Mám-li být úplně upřímná, nebylo to až tak uplně strašný, jak jsem si myslela že bude, protože pan Bílej plášť vypadal jak dědeček z pohádky a vůbec byl takovej milej, že by mu jeden dal pětikorunu. Začal mi vyprávět cosi strašně zajímavého a napínavého, tak jsem šponovala ušiska a kroutila hlavinkou, abych co nejlíp slyšela a normálně jsem vám úplně zapomněla preventivně ječet!!! Až mě to nebolení samotnou dodatečně vyplašilo, čemuž se panička strašně smála. Haha fakt, zapomněla totiž, že v říjnu jde na štípavý očkování taky, kiš kiš! No, aspoň že jsme hnedle od doktorů vyrazily na Medlánecké letiště na sraz s mojí milovanou Garnett, které si můžu vždycky postěžovat - vždy má připravené své zrzavé ramínko na opření :).

Jak jsem se stihla v průběhu týdne kvalitně vyvenčákovat s Míou, Kellynkou, Rosie, Aimee a Easy se můžete pokochat v galerii tety Andree a malá ochutnávka zde:

Obrazek

©2009 Andrea Jančarová (http://www.andreajancarova.estranky.cz)

Druhý zářijový víkend jsme vyrazily společně s Radkem a Marikou na canisterapeutické školení do Borové u Poličky. Tam vám to bylo prima! Byla tam spousta super psisek na hraní - hlavně teda Honzíkova Safirka a Mirčini asiati Dixi a Art (tímto i s paničkou zdravíme! ). Hodně jsme chodili na procházky do úžasné přírody a samozřejmě jsem mohla spát s paničkou v posteli, což doma nesmim. Teda když je někdo doma . Páníci chodili na přednášky, na který mě paninka nebrala, ale za trest mně musela pak všecko povykládat. Tak teda páníci tam šli, aby se dozvěděli od pana veterináře jak nás psiska správně odčervovat, krmit, proč my psiska žereme kapesníky a taky třeba jak vyvolat blinkání když venku sníme něco dobrýho (to podle mě nebyla zrovna důležitá informace, asi ty přednášky paničce příště zatrhnu a bude klid). Po veterinárních přednáškách následovaly prezentace canisterapie a příprava na nedělní zkoušky. V rámci těchto příprav se páníci až do půlnoci proháněli po areálu na invalidním vozejčku, šťouchali do nás berličkama, posílali na nás natahovací hračky a vůbec to byla dost bžunda .

Že nám to se Safirkou pohromadě ooobrovsky sluší se můžete přesvědčit sami - zde na fotce ze ZV:

Obrazek

©2009 Andrea Jančarová (http://www.andreajancarova.estranky.cz)

Páníci si prý úplně ze všeho nejvíc teda užívali opulentních obědů a večeří v blízkých restauračkách, prestože číšníci jejich nadšení rozhodně nesdíleli. Ale na paniččin apetit si nepřijdou - když do sebe zrovna něco netlačila u stolu, tak pořád mlela o tom, co si zas dobrýho objedná . No jo, je prostě moja...

V neděli jsme tedy s paničkou nastoupily první stupeň zkoušky canisterapeutického psa, neboli ZCP1. Počasí bylo fajné, rozhodčí sic přísní, leč spravedliví, já se snažila co to dalo a panička na mě mohla být právem hrdá!

Hnedle po úspěšném splnění zkoušek jsme si s paničkou sbalily fidlátka a nasáčkovaly se Radkovi do auta, abychom celou cestu domů coby Šípkový Růženky prospaly... Dodatečně ještě moc děkujeme organizátorům a vedoucím Cantesu za skvěle zvládnutou organizaci (a noční rozprávky :) ), účastníkům za moc moc milou společnost a číšníkům za ochotu se na chvíli vzbudit a donést nám občas nějakej dlabanec na stůl . Fotečky ze školení dodám hnedle, jak je panička z Radka vydyndá, čestný šedivý!

Na můj certifikát můžete kouknout tu a do soudcovské tabulky tu:

Cviky poslušnosti                          

Ovladatelnost psa                                                            9

Sedni,lehni,vstaň                                                             9

Aport volný                                                                    10

Přivolání psa                                                                   8

Ovladatelnost psa bez obratů na místě – psa vede klient    10

Speciální cviky

Ukončení hry ve skupině a přivolání psa psovodem                  10

Mírné tahání psa za srst, uši, ohon                                        10

Podlézání nebo překračování psa klientem                             10

Podávání pamlsků                                                                10

Reakce na rušivé podněty                                                     10

Klid psa při pádu běžícího klienta před psem                           10

Reakce psa na invalidní vozík a klienta na vozíku                     10

Spontánní zájem o psa                                                         10

Pošťuchování psa holí, berlemi, odstrkování psa rukou,nohou   10

Průchod skupinou lidí                                                            10

Chování psa ve skupině dětí a dospělé osoby                           10

Nasazování a odebírání obojku psovi, cizí osobou                     10

Reakce psa na hračky, deštník, nárazový hluk                          10

Chování psa při česání a jeho kartáčování cizí osobou                8

Chování psa při polohování psovoda                                         9

Celkový počet bodů                                        193

Každý cvik je hodnocen 10 – 0  bodů, pro splnění je nutné získat nejméně 70% výkonů -140 / 200 bodů.

Hnedle po úspěšném splnění zkoušek jsme si s paničkou sbalily fidlátka a nasáčkovaly se Radkovi do auta, abychom celou cestu domů coby Šípkový Růženky prospaly... Dodatečně ještě moc děkujeme organizátorům a vedoucím Cantesu za skvěle zvládnutou organizaci (a noční rozprávky :) ), účastníkům za moc moc milou společnost a číšníkům za ochotu se na chvíli vzbudit a donést nám občas nějakej dlabanec na stůl . Fotečky ze školení dodám hnedle, jak je panička z Radka vydyndá, čestný šedivý!

 

Následující víkend jsme se nasáčkovaly do auta pro změnu k Sindynkovcům a vyrazily na ohaří sraz v Daňkovicích a hnedle jak jsme vystoupily z auta, tak mi bylo naprosto jasný, že tady se teda rozhodně nudit nebudu. Myslím že sestava mluví za vše.. Sindynkovci, Míová, Tezz & Michal & Aira, Honza & AngieEvča & Milan & Aira, Láďa & Petra & Rex, Janička & Barny, Dastynkovic a v neposlední řadě páni domácí Daniel & Denzel se nám po celou dobu starali o vskutku kvalitní zábavu ať už při šplhání na místní rozvalinu Štarkov, parádních procházkách, koupání, nebo při nočních AKTIVITÁCH.  Panička byla naprosto samozřejmě při každé možné příležitosti nalezlá v restauraci na Selském dvoře a cpala si bachor, čepec i knihu dobrotama. Polehčující okolností budiž fakt, že nikdy nebyla sama, anžto na výborné místní jídlo se vždycky někdo zlákat nechal... 

Obrazek

©2009 Andrea Jančarová (http://www.andreajancarova.estranky.cz)  

Fotečky z daňkovického skotačení naleznete

 

Vypadá to, že jediní, kdo neměli foťák jsme byly s paničkou my, ale to my jenom proto, abychom se při dlouhých a nevlídných podzimních večerech měly čím kochat a nemusely pranic dělat :). Moc všem děkujeme za úžasnou společnost a vůbec organizaci, parádně jsme si to s paničkou užily!!!

Mějte se moc krásně, užívejte krásnýho podzimu a pozor na bacily! :)

Obrazek

©2009 Ladislav Ster (http://picasaweb.google.cz/ladislavster)