Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eminek coby plaváček, neboli bójka

20. 7. 2009

Obrazek

©2009 Andrea Jančarová (http://www.andreajancarova.estranky.cz)

Léto je skoro v půlce a my každou jeho chvilku trávíme ve vodě a poctivě se rozmáčíme. Emilínek dělá citelné pokroky i když semtam se ještě tváří jako že jestli ji chceme zabít nebo co . Velikou podporou je nám v učení teta André, alias Blondýna z Londýna, která nás tahá po všech dostupných vodách široko daleko a ještě nás (resp. naštěstí jen Emku) stíhá i fotit. Za oboje jí patří náš ooooobrovitánský dík!!!

Ale abychom to vzali pěkně popořádku. Minule jsem zapomněla uvést náš pravidelný přehled úspěchů, takže hle:

Váha: 30 - 32 kg

Ničitelovo skóre: moje papučky podléhají čímdál většímu rozkladu

Nová umění: tož plování, zvedání aportu ze země a jeho přinášení, stopování

Pocity: rozdováděné a místy horkem utlumené 

Plovací lekce začaly hnedle v prndělí, kdy jsme si daly sraz u tety Borin - Kesinkové, kde už čekala Míová, hupsli jsme k ní do auta a huáááá se někam utopit! Vylodili jsme se u Deb(i)línského rybníka, který až na pozdější komáry neměl jedinou chybku - byl krásně teplej a čisťounkej. Takže jsem neváhala a když Emin plavbu bojkotoval, shodila jsem svršky a jala se ji zbójkotovat . Holky, jejichž psinky jsou už zdatné plavčice, machrovaly na břehu a dělaly smíšky s foťákama. Haha fakt jakó :). Ještě že jsme před výletem přikúpily dobrůtky, takže jsem se mohla utěšit melounem a Emka piškotkama.

Obrazek

V úterý jsme vyrazili na prochajdu celá Emmíjovic domácnost včetně osiřelé Sindulínky, jejíž páníci doma skomírali na všecky čtyři :). Ale nesla to zrzečka statečně i bez páníků. Upřímně řečeno jí vlastně vůbec nechyběli , běhala si spokojeně s Emkou jako by se nechumelilo :). Možná už i proto se jí páníci brzy zotavili, aby ji odtáhli na dovolenou .

Páteční odpoledne jsme se vypravily zase rochnit, samozřejmě za doprovodu Andrejky, na Zlobici, kde se díky slejvákům přes týden vytvořilo parádní mělké a čisté jezírko s hlubokými místy. No prostě úplně stvořené na vyblbnutí dvou aportovacích ohařek :). Já házela klacíky, holky přinášely a u toho skákaly do vody všema čtyřma napřed (a někdy i po hlavě ), Andrejka fotila a nakonec jsme se všichni svorně nacpali ostružinama. No co víc si přát? Skvělé momentky z rochnění najdete v Andrejčině galerii.

Obrazek

©2009 Andrea Jančarová (http://www.andreajancarova.estranky.cz)

Sobotu jsme měly původně absolvovat licenční běhy na Seilině memoriálu ve Dvorske, ale zjistila jsem že Emčuška ač běhá na trénincích jak zdivočelej zajac, je na absolvování licenčních běhů ještě moc malilinká. Skoro celá sobota nakonec stejně propršela a bylo strašně studeno, takže jsme si až na jedinou větší prochajdu daly relax. Kvůli podmáčené trati byl zrušený i nedělní trénink, tak v rámci náhradního programu přijela teta Ališounová pochlubit se uzdravenou nožičkou bez ortézy a vyrazily jsme směr rozhledna Babí Lom. Skvrna Ališouní Obecná byla po dovolené u paniččiných rodičů plná energie a tak holky naše obavy o právoplatné vynahrazení běhů na tréninku velice brzy zažehnaly, protože lítaly jako tryskomyši .

Obrazek

Odpoledne jsme se vydali směr Kyjov, přesněji řečeno směr Vracov u Kyjova na návštěvu za panem chovatelem Mrkývkou, v jehož domě (resp. na jehož dvorku) se Emča narodila . Taky na mamku Bárku a třítýdenní a novotou vonící brášky a ségry (kuk na foto), které se jí narodily s Emčiným tátou Nerem. Popili jsme kafíčka, probrali dění v chovatelském klubu a pak jsme vyrazili na prochajdu k místnímu rybníku s druhou chovnou fenkou Šárkou Andělský hrad, aby Emce ukázala jak je to s tím aportem na hluboké vodě. Počasí bylo parádní, hostitelé moc milí a šedivka utahaná, takže suma sumárum: skvělý víkend .

Obrazek

Fotogalerie rochnění s Míunkou:

Emma plováček