Jdi na obsah Jdi na menu
 


Emčule zbrusu novou kandidátkou chovu!!

12. 9. 2010

Bohužel jsem se nemohla s holkama zodpovědně zůčastnit celého výstavního dne tak, jak bylo původně v plánu, takže proběhla ranní předávačka na druhým konci Brna a Emčule se vezla na svoji zatím nejdůležitější soutěž krásy s plnou parádou v Bárčině autě - spolu s Agrou, Borou, Kubíkem, Martou a kufrem plným vybavení :).

Emčice se tedy předváděla v plné parádě a mně nezbylo než doma držet pěsti, krotit svou nervozitu a střídavě se modlit, aby všechno dobře dopadlo. A protože jsem to asi neodflákla, tak mi kolem poledne holky volaly s báječnými zprávami, že s Emulínou doslova vybojovaly překrásné třetí místo ve třídě pracovní, kde vládla tvrdá konkurence dalších 16ti fen. Následně mi volala Bárka, že výběr do chovu absolvovaly s krásným posudkem plným chvály, tak ze mě spadlo obr břímě a mohla jsem se radovat, jak Emčís vstoupila do chovatelského prostředí s poctivě vybojovaným čistým štítem.

Obrazek

©2010 Barbora Zdráhalová ( http://www.alexapepee.cz )

Jak můžete vidět, Emmička se taktéž podle Bárčiných slov pilně zhostila role opatrovnice malého Kubíka a hlídala ho na každém svém kroku :). Takže důvodů k hrdosti máme hnedle několik.

Na Bárčiny krásné fotečky ze Speciálky můžete juknout na jejím Rajčeti.

Mimo všechno si Emma dne 15.8. - v překrásnou sobotu - vyběhala coursingovou licenci v závodě Brněnský zajíc. Nejenže nám vyšlo překrásné počasí, takže jsme se mohly prakticky pořád opalovat, ale strávily jsme moc příjemný den ve společnosti super party lidí, takže domů jsme dorazily s jednoduchým skóre: 12 hodin strávených běháním po medláneckém letišti, pusy od ucha k uchu, 4 litry kofoly v břuchu, absolutní únava a obrovská radost z překrásných a poctivých běhů a killů, které Emčuška předvedla. Děkujeme týmu Českého psa a vůbec všem za super atmosféru!

Obrazek

 

A co nás čeká dál?? Příští víkend nás čeká další předváděčka - tentokrát na Intercanisu, pořádaném na brněnském výstavišti. Následně nám začnou intenzivní přípravy na barvářské zkoušky ohařů pořádané při OMS Brno-město, které by měly (snad pozitivně) zakončit naši úspěšnou letošní loveckou sezonu. Kolem října a listopadu už se nám taky začínají rojit nějaké hony, tak ještě uvidíme, kde předvedeme naše čerstvě prověřené lovecké zkušenosti :).