Jdi na obsah Jdi na menu
 


co je u mě nového

20. 4. 2010

Protože má panička tu nejlepší psinu na světě (rozumějte - MĚ), mohla psát díky tomu o kynologicky přijatelném tématu v rámci svého oboru, tedy o Canisterapii. Pro příznivce samotrýznění (ahoj Honzí! haha :)) tu po schválení děkanátem zveřejníme na tuto práci link, ať se můžete taky kapánek pobavit .

Mňo, takže úvodem března se konaly bujaré oslavy paniččiných narozenin, kterých jsem se naprosto samozřejmě a zodpovědně účastnila a díky tomu opět nepřišla zkrátka (všichni gratulanti si na mě vzpoměli a tak mi z toho taky něco káplo ).

Obrazek

Co se týče avízované myslivecké výstavy SILVA REGINA - strávily jsme moc příjemný den na stánku Klubu chovatelů výmarských ohařů společně s chovatelkou od Nera, mého táty. Panička byla co chvíli vražená v laserové střílně a zkoušela, jak dobře by se jí střílelo z brokovnice a kromě toho, že ji to přenáramně bavilo, slavila docela úspěchy a vystřílela 33 z 60ti bažantů. Já si užívala hlavně pozornosti širokého okolí, spousty psích nových i starých známých, každému jsem jako slušně vychovaná holka podala spořádaně packu a i na pódiu jsem zodpovědně co hodinu reprezentovala, takže doma jsem odpadla jako mrtvolka a dokonce až do druhého dne o mě vědět nebylo!

 

Obrazek

©2010 Aleš Sirný

Prvních slunných víkendů jsme využily ve prospěch rychlých tlapek, neboli coursingu. Povětšinou jsem si protahovala tlapy ve spolupráci s Českým psem a mým sehraným sparingem byla oblíbenkyně Ališouna, jež mě zanedlouho na to pozvala na svůj speciální Kotníkův memoriál, o kterém naleznete krátkou, leč údernou zmínku na jejích stránkách. Tyto slunné tréninky byly pro mě na nějakou dobu poslední, protože se momentálně věnujeme intenzivní lovecké přípravě a v nejbližší době taky zkouškám, takže jak nám to slušelo naposled na tréninku na ranči v Ořešíně, můžete juknout tu:

 

Obrazek

 ©2010 Gwen (http://gwen.rajce.idnes.cz)

S jarem vždy nastává nepříjemnost v podobě Velikonoc. Nemám je ráda ani já ani panička, ale ani letos jsme mrskání bohužel tak úplně neunikly, takže určitě neuschneme. Abychom se ale na tenhle příšernej svátek všechny baby řádně psychicky připravily, pozvala nás moje oblíbená teta Velů na hromadné setkání nad zeleným pivem do Řečkovic. Sinďulí u toho samozřejmě nemohla chybět, a když se po chvíli přiřítila i Borinů s paničkou, mělo už osazenstvo celé restaurace o humbuk postaráno. A to jsme se snažily být tááák hodné! Fotečky z téhle vypečené akce nejdřív vydyndáme z Velů a pak je sem čestný šedivý rovnou naservírujeme!

Obrazek

©2010 Michal Karmazín (http://karmmi.ic.cz)

Kromě pravidelné canisterapie ve Speciální MŠ na Kamenomlýnské jsme byly první dubnovou středu přizvány ke skupinové canisterapii ve stacionáři pro neslyšící děti na Vodově ulici. Počasí bylo parádní, takže jsme se mohli s dětmi vypláznout na zahradu a tam si náležitě  pohrát a vyblbnout se. Rodiče i paní učitelky byly moc hodné, pořád nás psiska cpali piškotkama a děti mě nenechaly ani chvilku pochybovat, že nezkazí žádnou srandu. Moc jsme si to obě užily a děkujeme Barči Brandýské za překrásné fotky!

Obrazek

 ©2010 Barbora Brandýská

Následující víkend jsme se za podpory paniččí mámy vypravily na národku do Ostravy bojovat do výstavního kruhu, kde jsme se konečně po předlouhé době viděly s naší milou Bárkou, jejím roztomilým Kubíkem a mými ridgebačími kámoši Alexem a Pínošem. Počasí nám nic moc nepřálo, ale přesto jsme si užívaly roli chůviček, zatímco teta Bárka zatím s Pepeem vyhrávala co se dalo as usual. Po tom vzala proběhnout do kruhu mě a díky jejím kapsám plným piškotů jsme spolu vybojovaly překrásný EXCELLENT 2, Res. CAC, na který byli všichni přenáramně pyšní! Mě to bylo veskrze šumák, koneckonců že bych kvůli piškotům šla světa kraj je známá věc, že . No a po sobotních vavřínech jsme se mohly vypravit na naši pravidelnou nedělní dávku lovečiny a poprvé se potrápit s nošením kačeny z hluboké vody ;). Nutno říct, že se mi po plavání dost stýskalo, a vystavování mi šlo taky krásně takže jsem paničce (až na jednoho prohnaného zajocha) dělala samou radost. Nicméně panička pořídila svůj vlastní pifpaf, takže už to není tak vtipné jak to bejvalo, ale postupně si zvykám, bo mě jako nějakým šidítkem jenom tak nerozhází!!

Obrazek

©2010 Michal Karmazín (http://karmmi.ic.cz)

 

Nynější pátek (tzn. 16. dubna) chytl Velů amok, a protože ani pro nás nejsou amoky věcí neznámou, nechaly jsme se snadno vylákat na pochod směr Kuřim - Česká - Mokrá hora - Řečkovice, který jsme se Sinďou celý proskákaly jako kobylky (ostatně jako obvykle) a energie nás (na rozdíl od paniček) neopustila ani po srazu s Natynkosidíkovci a Airinkovci a následné procházce v Zamilovaném hájku. Veselé to bylo převelice, hlavně cesta zpátky, kdy nás všech pět psisek naložili bez pardonu do kufru a vezli ku domovu. Nicméně jsme dobro došli, doprava kvůli nám nezkolabovala a my se mohly začít chystat na víkendový dýchánek na Vysočině. Krásné fotečky z páteční procházky od Janči a Radka najdete na jejich Rajčeti!

 

Obrazek

©2010 Jana Urbanová (http://www.orlihrad.estranky.cz)

 

Toho se zůčastnili kromě výše zmíněného osazenstva pátečního setkání taky Alča s mojí spřízněnou duší Garnetkou, Kuba s překrásnou NOK Kiarou a taky nás přijela zkontrolovat Peťka s Lokyškem. Počasí nám víc než přálo, takže jsme si užívali fantastických procházek a koupání a páníci hlavně grilovaného masiska a večerního dýchánku v prudce intelektuálním duchu. Moc bychom vám všem chtěly ještě jednůc poděkovat za úžasnou společnost, Alči s Kubou za svatou trpělivost při převozu, všem co nebyli jako panička líní fotit tak za fotky, a vůbec všem za všechno. Fotodokumentace od Janičky a Radka je opět ke zkouknutí na Rajčátku.

 

Obrazek

©2010 Jana Urbanová (http://www.orlihrad.estranky.cz)

Na závěr dnešního románu bych se ráda pochlubila světu s krásnou fotkou od Boriňáskové, pořízené na jednom z našich četných báječných výprav. A co chystáme dál? Tento víkend bude ryze vodní a výcvikový (mimoto si zajedem zkouknout výstavu v ČB) a ten příští vlastně taky, neboť se chystáme na výcvikové soustředění do Křižanova. Následující víkend jedeme s Velů na canisterapeutické školení směr Polička a poté nás už čekají lovecké zkoušky a paničku hned po nich státnice. Takže nudit se tuším nebudeme..

Užívejte začínajícího léta, a hleďte  na sebe být opatrní!

Ahůůj, vaše Emčuš.

 

Obrazek

©2010 Veronika Pospíšilová (http://www.borinaskova.webgarden.cz)