Jdi na obsah Jdi na menu
 


novinky

Příspěvky

VÍKEND V RYTME ŽAMPIONŮ!

6. 2. 2011

Rytmus tohoto víkendu mohl by se zdáti poněkud zdivočelejším.. Započali jsme ho vydatnou páteční procházkou a pořádnou večeří. V sobotu brzy ráno už se honem vstávalo na dopolední trénink coursingu v Soběšicích, který jsme si po dlouhé době zase nadělily. Běhalo se na rozlehlé zasněžené louce a nutno dodat, že dráha byla tentokrát převelice dlouhá a náročná i pro zdatné profíky! Emčouš byla po dvou bězích řádně unavená a taky zabahněná, protože v poledne se na nás smálo slunce ze všech sil a hromádky sněhu vystřídaly haldy našeho oblíbeného bahna . Takže po příjezdu domů rychle odbahnit a nachytat na další procházku, večer odpadnout do pelechu a odumřít!

Následující den, tedy v neděli vstávat a jedeme cvičit na DUO CACIB na brněnské výstaviště, párkrát se proběhnout v kruhu, získat známku EX1 a tituly CAC a res. CACIB a splnit tak všechny podmínky pro získání

Českého šampiona krásy!!!!

 2011-02-05-cp-sobesice_001web.jpg

©2009 Jana Ondrášková ( http://gwen.rajce.idnes.cz/Cesky_pes_opet_v_Sobesicich/ )

 

Kterak na granulky pes těžce vydělávat musel..

2. 2. 2011

Neodpustíme si s Emkou nepochlubit se tím, jaké je to ďouče pracovité a paničce nápomocné (protože kde jde o granule, přestává veškerá prča!). Proto teď chodí s paničkou vydělávat zlaťáky, aby bylo na všecky ty dobroty - uzený ušiska, piškotky, kostěnky, masíčko, jablíčka a tak. V práci je o ni královsky postaráno - všichni kolegové si její přítomnost užívají s radostným kvikotem, takže se vždycky najde někdo na pomazlení, někdo na blbinky, někdo kdo podstrčí nenápadně vždycky nějaký to kokínko i někdo, kdo ji prožene po okolním lesíku . Jak pravím - dře ta holka jak šedivá!

temporaryworker.jpg

 

 

 

Královna Lezečka první

23. 1. 2011

Tohoto zmrznutého víkendu jsme se jaly testovat jeden z mála Emčiných nejedlých vánočních dárků přímo v těžkém terénu a pomalu se tak připravovat na nadcházející turisticko-lezeckou sezónu 2011. Emčouška to lítání s baťohem na zádech bavilo snad ještě víc než jindy, asi proto, že si v něm nesla i pár kokinek a měla je tím pádem pod svou vlastní kontrolou. Zkusmo jsem do brašny uložila i několik karabin a háků, aby si zvykla na to cinkání a reakce veškerá žádná, takže vše nasvědčuje tomu, že příští rok budeme mít o jednoho plnohodnotného lezce na skalách víc .

 

lezkaprvni.jpg

 

 

sněžná šelma vypuštěna z řetězu

8. 1. 2011

Emčoušek si zimy užívá plnými doušky - ostatně tak jak je jejím dobrým zvykem, a jsem naprosto přesvědčená, že kdyby si uměla vybudovat iglu, tak by celou zimu strávila někde v zasněžených lesích a hvozdech. Je-li řeč o hvozdech, nemůžu nezmínit naši už legendární bloudivou procházku na Vysočině u babičky, kde jsme se původně vypravily jenom na hodinku dvě ven. Ta se nakonec proměnila ve skoro třicetikilometrovou štrapáci v okolních hustých lesích s vybitým mobilem a návratem do výchozího bodu v šest večer...

 

webweb2.jpg

 

 

Emmalovaná

11. 12. 2010

Zatím jsme neměly pořádně čas nafotit nějaké pěkné sněhové fotky a mnohem raději trávíme veškerý volný čas blbnutím ve snížku. Emčóš si nadílku užívá snad více než kdykoli předtím a nemůže se nabažit noření chobotka do závějí a ochutnávání vzorků sněhu ze všech míst, kam se jenom dostane .

Aby nám tu vločková atmosféra zatím nechyběla, rozhodly jsme sem dát letošní sněžnou Emmu v trochu jiném kabátku.. 

vanocka.jpg

 

podzimní Medlánky

13. 11. 2010

Kterak jsme si krásných podzimních dnů dosyta užívaly můžete nasísnout u Radka, nebo u Gabče :). Díky moc oběma za krásnou dokumentaci!

Obrazek

©2010 Radek Novák (http://www.orlihrad.estranky.cz)
 

honební sezona v plném proudu!!

7. 11. 2010

 

Obrazek

©2010 Petra Janíková ( http://www.locura-kennel.com/ )
 

Zkoušková sezona 2010 úspěšně zakončena

24. 10. 2010

Tuto sobotu Emčule úpěšně absolvovala

Barvářské zkoušky ohařů v Jinošovicích,

které dokončila

v I. ceně!!!

 

Práce na pobarvené stopě, známka 4

Obrazek

©2010 Milan Reinberk (http://airin-ohar.webnode.cz/)
 

Kterak jsme honbu za titulem Český šampion úspěšně započali..

26. 9. 2010

Národní výstava psů, uspořádaná v Brně jedné téhle soboty, pro nás nezačala zrovna nejlíp. Moc jsme se těšily na posudek od pana rozhodčího Jaromíra Dostála, který však nečekaně zemřel, takže jsme byly svěřeny do péče paní rozhodčí Olgy Dolejšové. Aby toho nebylo málo, asi hodinu před vstupem do kruhu na Emču hópnula nějaká labilní bordel-kolie, což Emulí odnesla prokousnutým uchem. Takže toho dne jsme čekaly už úplně všechno, avšak vše se nakonec v dobré obrátilo..

Obrazek

 

Emčule zbrusu novou kandidátkou chovu!!

12. 9. 2010

Tuto sobotu (11.9.) absolvovala Emčule pod taktovkou Báry Zdráhalové speciální klubovou výstavu, kde holčičky vyběhaly přenádherný výsledek EX 3 z konkurence 16 fen ve třídě pracovní. Mimoto prošla výběrem do chovu s naprosto dokonalým posudkem. Jsme na Emčuli moc moc hrdí a Bárce moc a moc děkujeme za pomoc!!Obrazek

 ©2010 Barbora Zdráhalová ( http://www.alexapepee.cz )

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

následující »